Klubnyheder

Medlemsindflydelse og ATK-principper

24. september 2020, 12.48

I Ørestad skøjteklub vil vi gerne have fokus på medlemsinddragelse, for at skabe større fællesskab, trivsel, motivation og fastholdelse af og for vores løbere.

 

Vi arbejder ud fra ATK (Aldersrelateret Trænings Koncept), hvor trivsel ses som centralt for børns udvikling, også i forhold til deres idrætsliv. Børn og unge, der trives, har generelt en positiv selvopfattelse, høj selvtillid og er meget motiverede i forbindelse med fysisk aktivitet.


For at skabe et træningsmiljø, hvor det er sjovt og spændende at blive udfordret og udvikle sig som udøver, er det vigtigt, at der aktivt arbejdes med at skabe et trygt og sikkert træningsmiljø. Et træningsmiljø, hvor fokus er på selve processen og det at udvikle sig, frem for resultater.


I Ørestad skøjteklub ønsker vi, at vores løbere oplever en stor grad af medindflydelse på eget idrætsliv.


Hvad gør vi så ?


Vi vil løbende holde medlemsmøder, hvor trænere og løbere har en dialog omkring træningens indhold, målsætninger og planlægning samt trivsel og fællesskab. Det mener vi er med til at skabe et positivt og anerkendende idrætsmiljø, hvor vores løbere føler sig set, hørt og giver dem en grundlæggende følelse af værdi. Emner på disse møder kunne være: skoleliv, pubertet, vækst, kost, lektier, motivation osv.


Derudover laver vi trivselsundersøgelser/spørgeskema, for løbende at have en finger på pulsen og se hvad der rør sig hos vores løbere.


I samarbejde med Dansk Skøjte Union (DSU) videreuddanner vi vores trænere og øvrige klubrepræsentanter.


I løbet af de kommende to sæsoner, indfører vi gradvis nye metoder.


Kontaktperson og projekt-ledere for ATK i ØSK er Malene Thomsen (malene@oesk-kbh.dk).


Læs mere om ATK her på DSU's hjemmeside.


Klubnyheder